Träprojekt

Vi är byggare. Trä har alltid varit en viktig del av vår vardag och glädjande nog börjar materialet ta allt större plats i våra projekt.

Sommaren 2018 färdigställde vi det runda huset Valla Berså – Linköpings första flerfamiljshus med stomme av korslimmat massivträ. Ett stort trähusprojekt som verkligen gav mersmak. För visst känns det bra ända in i själen att bygga med ett naturligt material som binder koldioxid genom hela sin livscykel och som dessutom ger en renare och trevligare arbetsmiljö med mindre buller och färre transporter. Därför är vi väldigt glada att allt fler av våra beställare tar i hand på att de vill ha trä som bärande material i sina byggnationer. Precis som vi har de insett att en något högre materialkostnad betalar sig i längden i form av rejäla miljövinster.

Äntligen byggs det stort med trä igen

I september i år slutbesiktades vår total­entreprenad av en faluröd träkyrka på Furulid utanför Motala. Just nu bygger vi klimatsmarta HSB brf Björkalund med KL-trästomme i Norrköping. Snart förädlar vi en gammal industrilokal i Tannefors till toppmoderna kontor med bjälklag och ytterväggar av massivträ. Samtidigt pågår jätteprojektet Ebbepark mitt i Linköping där en sågtandad takkonstruktion och en läktare av trä redan tagit form. Dessutom medverkar vi i det stora forskningsprojektet Timber on Top som handlar om förtätning genom på-/tillbyggnader med bio­baserade prefabricerade byggsystem.

Den spännande utvecklingen av trä som ett modernt byggmaterial har bara börjat. Vi som kan trä och älskar att jobba med stora träbyggen håller alla tummar att trenden håller i sig. Peppar, peppar, ta i trä!

ETT URVAL AV VÅRA TRÄPROJEKT:

» Valla Berså, Linköping
» HSB brf Björkalund, Norrköping
» Kv Verkstan i Ebbepark, Linköping
» Furulid, Motala
» Kv Dynamiken i Ebbepark, Linköping