Spadtag Björkalund

Första spadtag för HSB Brf Björkalund

På bilden ovan, från vänster: Per Nordin, Bygg- och fastighetschef HSB Elisabet Tallving, Projektledare HSB Mattias Pehrsson, Affärsområdeschef Hus Öst Åhlin & Ekeroth Nils Karlstrand, Projektchef Åhlin & Ekeroth

Igår var det dags för första spadtaget för HSB Brf Björkalund i Norrköping som vi ska bygga på uppdrag av HSB Östra. Vår affärsområdeschef Mattias Pehrsson och vår projektchef Nils Karlstrand närvarade vid ceremonin tillsammans med HSB:s representanter och flera av de personer som redan köpt lägenheter. Extra kul för oss byggare att redan nu kunna växla några ord med de som så småningom ska leva och bo i de hus vi skapar. Invigningstalade gjorde HSB Östras Bygg- och fastighetschef Per Nordin, HSB Östras ordförande Peter Lindgren samt Reidar Svedahl som är ordförande i Norrköpings Stadsplaneringsnämnd (bilden nedan).

Redan nu på måndag 18/3 påbörjar vi arbetet med etapp 1 som omfattar 44 lägenheter fördelat på två hus. De kommer att byggas med stomme av KL-trä vilket vi ju redan har erfarenhet av sedan bygget av Valla berså i Linköping. Med målet att skapa klimatsmarta bostäder är hållbarhet ett viktigt honnörsord i projektet. Husen får träfasad och byggs med mycket höga miljökrav.

Stort tack HSB Östra för att ni väljer lokalproducerade byggtjänster från Länets Byggare – Åhlin & Ekeroth!