”Vi tar ett gemensamt ansvar för att trivas på jobbet”

Trots att Nisse jobbat på Åhlin & Ekeroth i 10 år, har han aldrig haft känslan av att inte vilja gå till jobbet. Den fina relationen till jobbarkompisarna segrar även den allra tröttaste måndagsmorgon. I arbetet som projektchef inom affärsområde Hus Öst, är Nisse övergripande ansvarig för olika byggprojekt i Norrköping med omnejd.

Vad gör du på projektchefsjobbet egentligen?

─ Mycket handlar om att stötta platschefer och arbetsledare. Jag är med och räknar på nya jobb, hanterar personalfrågor och deltar i budgetarbete för mina projekt, men i huvudsak finns jag som ett stöd för mina kollegor ute i fält. Jag försöker att vara tillgänglig, tipsar, coachar och är så ofta jag kan ute på byggen. Som ansvarig chef tvingas jag ibland fatta både tuffa och svåra beslut, men det ingår i rollen. Jag vill verkligen lägga mycket av min tid på att hjälpa andra att utvecklas. Det är nog det roligaste med ledarrollen, att se kollegorna kliva framåt och våga göra nya saker.

Varför jobbar du på Åhlin & Ekeroth?

Efter flera år som platschef och projektchef på ett annat bolag sökte jag nya utmaningar. Jag fick höra att Åhlin & Ekeroth var ett schysst företag, vilket stämde med råge. Jag klev på som platschef och blev efter fem år projektchef. Det har jag aldrig ångrat. Det låter kanske lite töntigt, men jag är på riktigt stolt över att jobba här. Vi har högt i tak, sunda värderingar och det finns alltid hjälp att få. Både från ledning och från kollegor, inga dörrar är stängda. Jag har stor frihet i mina projekt, jobbar med världens bästa kollegor och trivs alldeles förträffligt.

Vad kännetecknar Åhlin & Ekeroth som arbetsgivare?

─ Jag upplever att vi tar ett ovanligt stort ansvar mot våra kunder. Vi färdigställer alltid, håller vad vi lovar och gör alltid det bästa vi kan, även när vi tvingas hitta speciallösningar. Men det mest unika är ändå känslan att alla på företaget är precis lika viktiga. Jag har själv en ledande roll förenat med ett ganska stort ansvar. Men alla ansvarar för sin grej här på Åhlin & Ekeroth, ingen är mer värd än någon annan och vi tar alla ett gemensamt ansvar för att vi trivs på jobbet. Det spelar ingen roll vilken tjänst, funktion eller titel man har här – vi är ett lag och vi jobbar tillsammans. Det är fint och värdefullt för mig.

NAMN: Nils Karlstrand
TITEL: Projektchef affärsområde Hus Öst
BOR: Norrköping
PÅ ÅHLIN & EKEROTH SEDAN: 2012