”Jag gillar det genuina, det lokala, samtidigt som jag vill ha utvecklingsmöjligheter”

Stora städer och internationella bolag har sin tjusning men efter några år på större bolag och jobb bland annat i Stockholm, längtade Therese Persson efter något mer jordnära. En arbetsplats som kändes äkta och som dessutom lät henne vara med att bygga både hus och framtid i hemstaden Linköping.

Vilka arbetsuppgifter har en produktionsledare på Åhlin & Ekeroth?

─ Det är lättare att svara på vad jag inte sysslar med, men min huvudsakliga uppgift är att leda och samordna arbetet från start till mål under ett projekts gång. Jag jobbar inom nyproduktion av bostäder där tempot är högt och variationen stor – precis det jag gillar. I rollen som arbetsledare fungerar jag som spindeln i nätet. Det bli mycket planering, logistik, inköp, avrop, kvalitetssäkring och framför allt har jag mycket kontakt med personer från olika yrkesgrupper.

Vad tilltalar dig hos din nuvarande arbetsgivare?

Jag vill ha en kombination mellan kontoret och produktion. Jag behöver se nya resultat fort och det får man göra i mitt jobb. Men om jag skulle vilja byta tjänst så finns det oerhört stora möjligheter på Åhlin & Ekeroth. Vi är ett litet företag i själen, men ett stort företag vad gäller kompetensområden och tjänsteutbud. Jag tvekar inte på att jag kan lära mig massor och byta jobb flera gånger utan att behöva byta företag. Sedan skadar det inte att stämningen är skön, att vi har ett öppet klimat, att jag har toppenbra kollegor som också delar de värderingar Åhlin & Ekeroth står för.

Vad får dig att trivas på jobbet?

Förutom att jag trivs med mina arbetsuppgifter så känns det bra i hjärtat att jobba i Östergötland där jag känner mig hemma. Jag trivs med att tillhöra en stor, men ändå jämförelsevis liten organisation där alla bidrar och spelar roll. Jag gillar det genuina och lokala, samtidigt som jag verkligen är mån om att ha utvecklingsmöjligheter framåt. Vi är ett stort gäng i olika åldrar, med olika kompetenser, som stöttar varandra och jobbar tillsammans som ett lag. Stämningen är god, vi är ett bra gäng på byggena och det är roligt att gå till jobbet!

NAMN: Therese Persson
TITEL: Produktionsledare, affärsområde Bostad
BOR: Linköping
PÅ ÅHLIN & EKEROTH SEDAN: 2018