Samverkan på hög nivå i Mjölby

Det har hunnit gå ett antal år sedan vi hade ett stort bostadsprojekt i Mjölby. Därför är vi både stolta och glada över att HSB Östergötland givit oss möjligheten att bygga två av flerbostadshusen i den nya Mjölbystadsdelen Svartå strand. Första spadtaget för HSB Brf Strandängen togs i slutet av april men vi hade förmånen att komma in långt tidigare i projektet. Bygget är nämligen en s.k. samverkansentreprenad där alla skeden planeras och genomförs i nära dialog med beställaren, hela vägen från förprojektering till nyckelfärdiga bostäder. Metoden, som även brukar kallas partnering, innebär att byggherren och entreprenören arbetar som ett sammansvetsat team med tydliga gemensamma mål och där allas kunskaper tas tillvara för bästa möjliga resultat. Ja, ni hör ju själva att det passar oss på Åhlin & Ekeroth som handsken, vi gillar ju liksom lagarbete.

Laget på bilden har precis nått slutfasen av stomskedet för de två huskroppar som så småningom ska rymma totalt 60 ljusa och moderna lägenheter. Just nu har vi extra fin utsikt under arbetsdagarna. Vi jobbar nämligen för fullt med vindsbjälklag och väggar på plan 9. Tempot är högt eftersom yttertaket ska monteras redan vecka 50. Även då kommer det att gå undan. På mindre än en vecka ska alla de stora takkassetterna lyftas på plats med tornkran och monteras fast i de platsgjutna betongstommarna. Ett spektakulärt moment som knappast kommer att gå Mjölbyborna obemärkt förbi.

Nu ser vi fram emot att snart ha tätt tak på vårt bygge som givetvis fortgår under hela vintern. Team HSB och Åhlin & Ekeroth har redan kommit långt på vägen men det är mycket som ska fixas inför första inflytt hösten 2018. Stort tack HSB Östergötland för att ni väljer Lokalproducerat från Länets Byggare.