Nu öppnar Bygghubben – Garanterat en hållbar affär

Vi har sagt det förut och vi säger det igen: En hållbar framtid bygger vi tillsammans! Därför är vi stolta över att vara ett av de sex lokala företag, inom bygg- och fastighetsbranschen, som i gemenskap slår upp portarna till Bygghubben – en ny second hand-butik för byggvaror.

Vid rivning inför nybyggnads eller ROT-projekt kastas ofta fullt användbara byggvaror. Överblivet helt oanvänt material i mindre kvantiteter riskerar också att bli till byggavfall under byggprocessen. Det är givetvis inte hållbart i längden.

Nyckeln till minskat svinn och mindre avfall stavas återbruk och handlar om att, tidigt i projektet, inventera och ta tillvara på sådant som enkelt kan komma till nytta igen. Om inte i samma byggprojekt så kanske i ett annat.

Målet för Bygghubben är glasklart. Genom att samla in och sälja begagnade eller överblivna byggvaror, till privatpersoner och företag, vill vi sex lokala aktörer gemensamt bidra till ökat återbruk inom byggsektorn.

Så vad behöver du? Ett handfat till sommarstugan eller 20 fönster och 8 innerdörrar till byggföretagets nästa villaprojekt? Innan du beställer nytt, kolla alltid i E-butiken på bygghubben.se om Bygghubben har det du söker.

Bygghubbens butik på Norra Oskarsgatan 47 i Linköping håller öppet efter överenskommelse. Kontakta anna@bygghubben.se, 0738-540585 för att boka besök. Det blir garanterat en hållbar affär!