Magnus Hall – Nytt hållbart toppnamn till styrelsen

Vi fortsätter att knyta kompetens och erfarenhet till Åhlin & Ekeroth Byggnads AB. Nu tar Magnus Hall, tidigare koncernchef för Holmen Group och VD för Vattenfall, plats i vår styrelse. En ”drömvärvning och perfect match” enligt vår VD Göran Lundström.

Med cirka 400 medarbetare och en årlig omsättning kring 1,3 miljarder kronor, är Åhlin & Ekeroth Byggnads AB ett av landets största privatägda byggbolag. Under parollen ”Lokalproducerat och hållbart från länets byggare” har vi en tydlig profil och strategi där den lokala förankringen i Östergötland väger tungt. Så även vid valet av styrelse, vars medlemsskara till stor majoritet utgörs av personer som bor inom länet. När Åhlin & Ekeroth nu värvar nytt till styrelsen gör vi inget undantag. Nytillskottet Magnus Hall, tidigare koncernchef för Holmen Group samt VD för Vattenfall under åren 2014-2020, är en av länets mest namnkunniga näringslivsprofiler.

– För oss är detta en drömvärvning! Magnus Hall är en erfaren företagsledare, känd för att fatta modiga och kloka beslut kring långsiktighet, lönsamhet och hållbarhet. Precis som vi ser han omställningen till fossilfritt och hållbart byggande både som en livsnödvändighet och som en affärsmöjlighet. Det gör honom till något av en perfect match till vår styrelse. Att han är östgöte med stort hjärta för sin hembygd gör definitivt inte saken sämre, konstaterar VD Göran Lundström.

Magnus Hall har för närvarande ett flertal förtroendeuppdrag och är bl a styrelseordförande inom AB Göta kanalbolag. Han är entusiastisk när han förklarar varför han nu tackat ja till att ta plats i styrelsen för ett byggföretag.

– Jag blev väldigt glad när jag fick förfrågan. Åhlin & Ekeroth har ett gott rykte och är ett bolag som jag gärna förknippas med. De har växt stadigt sedan starten 1987, men har ändå, med sin tydliga östgötaprofil, lyckats bibehålla sin personliga prägel och sitt lokala perspektiv. Det känns bra i hjärtat tycker jag. Dessutom är det ju kul med bygg, ett område som jag personligen är intresserad av och en bransch som jag gärna lär mig mer om.

Ett givande och tagande är uppenbart viktigt för Magnus när han tar sig an ett styrelseuppdrag. Han vill kunna bidra med sina erfarenheter samtidigt som han vill utvecklas och komma till nya insikter.

– I denna styrelse kommer det vara jag som vet minst om såväl hantverket som branschen och jag ser verkligen fram emot att ta del av den stora kunskap som finns inom företaget. Jag ser mig själv som generalist, en sparringpartner med bred erfarenhet som förhoppningsvis kan bidra med bra frågor ur ett klokt perspektiv. Inte minst inom området hållbarhet där jag under åren lärt mig väldigt mycket om samspelet mellan långsiktiga affärsstrategier och livsviktiga hållbarhetsåtgärder.