Lyckad slutbesiktning i Kvarteret Gamla Bro

I hjärtat av Norrköpings industrilandskap har vi sedan april 2021, på uppdrag av vår beställare Castellum, totalrenoverat de översta två och ett halvt våningsplanen i den gamla fina fastighet som tidigare kändes igen som Kårhuset Trappan (Linköpings universitet). Idag ryms Restaurang Harrys i husets nedre plan.

Renoveringsarbetet har flutit på fint och i dagarna genomfördes en mycket lyckad slutbesiktning. Nu står ca 600 kvm exklusiva kontorslokaler, med fantastisk utsikt över stadens klassiska landmärken, redo att inom kort tas i bruk av Castellums nya hyresgäster Independent Business Group (IBG) och SAAB .

Bygglogistiken kring ett innerstadsprojekt som detta är alltid en utmaning. Med en smula klurighet, erfarenheter från tidigare projekt och ett gott samarbete med befintlig hyresgäst längre ned i huset har det dock fungerat riktigt bra.

 

De lite speciella och exklusiva materialvalen har varit utmärkande för projektet. Arkitekt ÅWL Arkitekter och blivande hyresgäster har lagt stor vikt vid att hitta unika material och utföranden som skapar rätt känsla i rummen. En härlig utmaning för oss byggare där vi vid fler än ett tillfälle fått tänka några varv extra för att få till så snygga lösningar som möjligt. Hur monterar man t ex duschblandare, handdukshängare, handfat och strömbrytare på ett storvågigt kakel? Och hur ska vi måla in de tekniska installationerna, så att de smälter in optimalt och inte förtar skönheten i takrymden och de gamla takbjälkarna som nu kommit i dagen? Rakt igenom en härlig process som inneburit ett nära och kreativt samarbete med såväl beställare som arkitekt, blivande hyresgäster och lyhörda samarbetspartners.

Med undantag för ett fåtal återstående kompletteringar orsakade av sena leveranser kan vi i och med slutbesiktningen snart checka av ännu ett kul och lyckat projekt i Norrköping. Nu fortsätter vi det redan pågående arbetet att totalrenovera fastighetens gamla trapphus och att bygga en helt ny inbjudande entré.

Stort tack till Castellum för förtroendet samt till samtliga inblandade medarbetare, partners och underleverantörer för ett fint samarbete och ett väl genomfört projekt!