Villa Baro (f.d. Trädgårdshotellet)

Totalrenovering och nybyggnad i Åtvidaberg

Våren 2020 nyöppnade det anrika Trädgårdshotellet i Åtvidaberg under det nya namnet Villa Baro. Vi har haft glädjen att få genomföra totalrenoveringen/ombyggnaden av huvudbyggnaden och utföra nybyggnaden av en flygel i tre plan.

Huvudbyggnaden som uppfördes på 1760-talet har fått helt ny planlösning med reception, kök, restaurang, konferenslokaler och sociala ytor. I den kompletterande nybyggda flygeln ryms 20 hotellrum, varav tre sviter samt wellness-avdelning och yogasal. Material, funktion och detaljer är moderna och av högsta kvalitet.

Projektet har genomförts med visionen om ett upplevelsehotell som ska locka golfentusiaster, jaktlag och medvetna gäster från hela landet och bli ett riktigt lyft för Åtvidaberg som besöksmål.

Satsningen är långsiktig och kunden har visat ett stort förtroende för oss som entreprenör. Vår produktionschef Göran Bergström, som själv bor i Åtvidaberg, är stolt och glad över att Åhlin & Ekeroth fick uppdraget att bygga och renovera nya Villa Baro.

– Det är fantastiskt roligt med en så här stor satsning lokalt på orten. Alla vi som jobbat med uppdraget är stolta över att ha fått vara med och bidra till bygdens fortsatta utveckling. Det har varit ett skojigt, ovanligt projekt på hemmaplan.

massage golf

PROJEKTINFO
Färdigställt: mars 2020
Projektort: Åtvidaberg
Beställare: Villa Baro
Arkitekt: Ami Katz, 3dO arkitekter AB
Entreprenadform: Utförandeentreprenad
Yta: 500 kvm
Kontaktperson: Joachim Lönn