Kv Intellektet i Vallastaden

Nybyggnad av kvarter med bostäder och lokaler i Vallastaden

Inför Vallastaden Bo- och Samhällsexpo i Linköping fick vi uppdraget att uppföra Kvarteret Intellektet. Ett jätteprojekt med sju hus som tillsammans rymmer 183 studentlägenheter, 31 hyresrätter och ett antal tusen kvadratmeter lokalyta. Precis som övriga byggnader inom Vallstaden har Intellektet byggts med stort fokus på miljömässig och social hållbarhet. Här ska man kunna bo och arbeta i en estetiskt tilltalande atmosfär där såväl fastigheter som människor gör minsta möjliga klimatavtryck.

Kv Intellektet Åhlin & Ekeroth

Vi arbetade med tre olika beställare i projketet. Deras samarbete med Dinelljohansson Arkitekter och Varg Arkitekter resulterade i sju olika hus som tillsammans skapar en trevlig kvartersmiljö som andas nytänkande och kreativitet. Samtliga hus har olika fasadmaterial, allt från trä till plåt och stenskivor.

Kv Intellektet Åhlin & Ekeroth

”Det var ett stort projekt med många utmaningar och en riktigt tuff tidsplan. Men vi löste det! I gott samarbete med beställarna och med medarbetare som anstrände sig till det yttersta stod kvarteret klart lagom till invigningen av det stora Bo- och samhällsexpot. Jag är stolt över resultatet och allas fantastiska insatser.”

Catrin Walter, Produktionschef, Åhlin & Ekeroth Byggnads AB

Kv Intellektet Åhlin & Ekeroth

Utöver Kvarteret Intellektet byggde Åhlin & Ekeroth även en villa, tre radhus och två stora gemensamhetslokaler i Vallastaden. Vi stod för markjobben i samtliga projekt. Totalt skapde vi över 15 000 kvm nya ytor där idéer kan bli verklighet.

Kv Intellektet Åhlin & Ekeroth
Kv Intellektet Åhlin & Ekeroth

Läs om VallaStaden här »

PROJEKTINFO
Färdigställt: 2017
Projektort: Linköping
Beställare: AB Stångåstaden, Studentbostäder i Linköping, Sankt Kors
Arkitekt: Dinelljohansson Arkitekter och Varg Arkitekter
Entreprenadform: Totalentreprenad
Yta: 14 100 kvm BTA
Kontaktperson: Mattias Pehrsson