Grattis Per Karnehed – Årets träfluga 2021!

Den 12 feb fick vi ett mysigt mejl från Per Karnehed, fuktsakkunnig på Karnehed Design & Construction AB och en viktig samarbetspartner till oss, till vår byggherre Lindstén Fastigheter AB och till KL-träleverantören Martinsons under uppförandet av Valla berså – Linköpings första flerbostadshus med stomme av korslimmat massivträ. Efter detta, vårt första projekt med korslimmat massivträ, har vi samarbetat med Per i flera stora och lyckade trähusprojekt.

Så här stod det hur som helst i mejlet från Per:
”Hej på er! Fick i dagarna reda på att Martinsons nominerat mig som en av tre till Årets träfluga. Den förra vinnaren var Gert Wingårdh, så det är en lite stolt energi- och fuktsakkunnig som sitter bakom tangenterna just nu! Vill bara tacka för all kunskap, engagemang och förtroende som ni visat under de senaste åren där vi lärt oss jobba med KL-trä ihop. Utan ert öppna sinnelag och nyfikenhet kombinerat med stor yrkeskunskap skulle KL-trä inte ha etablerat sig i regionen. Kolla gärna in motiveringen och ha en fortsatt bra helg!”

Ivrigt kollade vi så klart in motiveringen som löd så här:
”Som diplomerad fuktsakkunnig har Per en viktig roll för ett träbyggande med rätt kvalitet. Med kunskap, saklighet och sunt förnuft bidrar han till konstruktiva dialoger som höjer kunskaper hos både beställare och leverantörer. Per är en nyckelaktör som bidrar både till lyckade projekt och den fortsatta utvecklingen av träbyggandet.”

Ja, ni hör ju själva. Vilken kille alltså! Snacka om ynnest för oss på Åhlin & Ekeroth och för alla andra företag inom vår region, som vill bygga stort med trä, att ha en sådan engagerad expert på armlängds avstånd. Självklart höll vi alla tummar att Per skulle ta hem priset och i dagarna stod det klart – Årets träfluga 2021 tilldelas Per Karnehed. Läs gärna den trevliga segerintervjun med Per på martinsons.se .

Stort grattis Per och tack för dina insatser för ett ökat trähusbyggande och en hållbar framtid! /Vännerna på Åhlin & Ekeroth Byggnads AB