Gemensamt hammarslag för nybygge i Söderköping

Nu är vi igång! Igår onsdag 23/9 invigdes bygget av två nya hyreshus i området Södra Eriksvik centralt beläget i Söderköping. På uppdrag av Ramunderstaden bygger vi totalt 24 hyreslägenheter om 1–4 rum och kök i storleken 44–94 kvm. I nära samarbete med vår byggherre Ramunderstaden tar vi oss an uppdraget med stort fokus på hållbarhet och minsta möjliga klimatpåverkan. Husen byggs med sunda beprövade material med lång livslängd och kommer att ha solceller för grön elproduktion på taken. Komplementbyggnader kommer att ha sedumtak (takbeläggning av levande växter) och inom fastigheten förbereds laddstationer för elbilar.

Vid den offentliga invigningen hade det traditionella ”första spadtaget” ersatts av ett gemensamt hammarslag där vår VD Göran Lundström och affärsområdeschef Mattias Pehrsson tillsammans med Ramunderstadens VD Caroline Ring och projektchef Kjell Ottosson höll i hammaren. Ett uppfriskande nytänkande som färgat projektet från start och som vi tar med oss in i byggperioden.

Vecka 41 drar vi igång med pålningsarbeten och beräknad inflyttning för hyresgästerna är i slutet av 2021. Stort tack Ramunderstaden för att ni väljer lokalproducerade byggtjänster från länets byggare Åhlin & Ekeroth Byggnads AB!