Kvinnor i byggbranschen

Fler kvinnor och större mångfald

Tidningen Byggindustrin publicerade i veckan en artikel där de berättar att ”antalet kvinnor i Sveriges 30 största byggbolag ökade med 15 procent förra året”. Hos Åhlin & Ekeroth ökade andelen kvinnor med 50 % vilket placerar oss på fjärde plats bland de 30 byggföretagen. Så långt låter allt bra och visst är det toppen att fler kvinnor börjat jobba hos oss, men faktum är att andelen kvinnor i företaget i dagsläget bara är några få procent.

Inom vårt företag arbetar vi sedan länge utifrån hållningen att vi ska erbjuda en arbetsmiljö där alla kan trivas oavsett kön, ålder, etnicitet, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Samtidigt är vi mer medvetna än någonsin om att utvecklingen mot en jämnare könsfördelning och större mångfald går för långsamt. Hos oss och i hela branschen. Vad kan vi som en av landets större aktörer ytterligare göra för att utvecklingen ska gå snabbare? En viktig fråga igår, idag och imorgon. Hoppas att den diskuteras på byggen, på kontor, runt fikabord och i mötesrum. Inte bara hos oss utan på alla byggföretag runt om i landet.

Läs gärna mer i artikeln på byggindustrin.se där både vår HR-chef Heléne Allard och vår Projektingenjör Maria Hellström och intervjuas.