Vi är länets mest aktiva byggare!

Vi brukar säga att vi, på vår hemmaplan här i Östergötland, har musklerna att konkurrera med landets största rikstäckande aktörer. Det är inget tomt prat. I januari presenterade branschtidningen Byggvärlden tillsammans med bevaknings och analystjänsten Sverige Bygger sin statistik över de mest aktiva byggentreprenörerna i landets olika län. Åhlin & Ekeroth Byggnads AB toppar listan i Östergötland med god marginal till konkurrenterna.

Grafik från Byggvärlden

Listan i Byggvärlden rankar byggentreprenörer som haft flest byggstarter under 24-månadersperioden 2016–2017. Alla kategorier av byggnader utom rena anläggningsprojekt har räknats. Med byggnader avses alla kategorier av husbyggnader, från bostäder till kontor, hotell, skolor, sjukhus och affärslokaler. Såväl nybyggnation som ROT-projekt har tagits med i undersökningen. Byggvärldens chefredaktör utvecklar vidare i tidningens artikel.

– Vi rankar utifrån antal projekt eftersom vi inte vill att en stor aktör med bara ett eller ett fåtal jätteprojekt ska toppa utifrån Mkr, vi vill ge en bild av vilka aktörer som är mest aktiva på marknaden. Det känns roligt att uppmärksamma de lokala byggarna ute i landet, som sällan hamnar på listorna men som verkligen bidrar till samhällsnyttan

Byggvärldens chefredaktör Susanne Bengtsson

Tack för att ni väljer lokalproducerat från Länets Byggare

För oss på Åhlin & Ekeroth kom inte förstaplaceringen som någon överraskning. Vi har gått framåt inom samtliga våra affärsområden och haft förmånen att arbeta med såväl små som stora projekt i hela länet. Men givetvis är vi stolta och glada över att toppa listan. Det är ett bevis på att hårt arbete lönar sig. Våra medarbetare är fantastiska och har verkligen imponerat med sina insatser. Samtidigt är det ett kvitto på att länets beställare ser ett värde i att anlita en entreprenör vars medarbetare, ledning och ägare lever och bor i närområdet. Vi är väldigt tacksamma över att allt fler väljer lokalproducerade bygg-, byggservice- och marktjänster från oss på Åhlin & Ekeroth – Länets Byggare i Östergötland.