Uffes hållbara service-cykel gör succé!

När det blev aktuellt att köpa in ytterligare en service­bil i Norrköping, föreslog Ulf Ekman att man skulle skaffa en cykel istället. Nu gör Uffe succé med sin special­designade lastcykel.

Det är ingen vanlig hoj Uffe glider fram på. Den omtalade Service-racern är en eldriven tvåhjuling, försedd med en egentillverkad, i det närmaste gigantisk verktygslåda.

– Jag får plats med allt jag behöver i mitt jobb som servicesnickare, har till och med en liten trappbock och en såg på sidan. Det finns inget att klaga på utrymmesmässigt, ler Uffe.

Uffe delade tidigare en servicebil tillsammans med en kollega. I samband med valet att fördela uppdrag och jobba mer individuellt, uppstod behovet av ännu en bil. Det var då Uffe kom på idén att bygga sin egen servicecykel. Som den inbitne och engagerade cyklist Uffe är, kändes möjligheten att cykla även i tjänst lockande för honom. Ledningen nappade direkt, men eldrivna tvåhjulingar med lastmöjlighet växer inte på träd. Uffe sökte med ljus och lykta och som av en händelse dök exakt rätt typ av cykel upp hos en av Norrköpings cykelhandlare, på rea dessutom.

– Det måste varit meningen att jag skulle ha den här cykeln, den bara väntade på att bli ombyggd. I originalutförande fanns en liten lastvagn med möjlighet att ha varor, eller möjligen barn i. Jag hittade en tillräckligt stor låda på nätet, skruvade dit några fästen och anpassade sedan cykeln så att den passar mig i jobbet, säger Uffe.

Det synnerligen hållbara färdmedlet har visat sig ha många fördelar. Utöver den uppenbara miljöaspekten, går det också snabbt och smidigt att ta sig mellan servicejobben. Uffe jobbar mycket för en fastighetsägare med hus i centrum. Att röra sig i city med bil är omständligt och det tar tid att hitta parkering. Cykeln är snabb, miljövänlig och ger dessutom Åhlin & Ekeroth mycket positiv uppmärksamhet.

– Jag får bara hejarop från omgivningen och jag tror nog att fler blir sugna på att cykla. Först och främst är det ett smidigt sätt att ta sig fram, men det är klart att det är kul att färdas hållbart och samtidigt kunna göra lite reklam för Åhlin & Ekeroth, ler Uffe.