Statsministerbesök på vårt bygge i Norrköping

Sedan en tid tillbaka bygger vi om en förskola i Norrköpingsstadsdelen Hageby till bostadslägenheter. Väl värt att uppmärksamma såklart men det var inte därför statsminister Ulf Kristersson idag besökte oss på byggarbetsplatsen. Nä, han ville ju träffa våra lärlingar Wachino ”Kusse” Kusu och Saharat ”James” Yawichai samt vår nya praktikant Wilma Klasson. Ulf fick höra dem berätta om sina avbrutna gymnasiestudier och om hur Second Chance School Norrköping hjälpt dem att hitta en ny och egen väg mot vuxen- och arbetslivet.

Kusse och James började hos oss som praktikanter från Second Chance School. Idag är de båda anställda som uppskattade lärlingar samtidigt som vi hjälper dem att slutföra sina studier till snickare på distans. Förhoppningsvis kommer Wilma, som precis påbörjat sin praktik, följa dem i fotspåren.

När vi på Åhlin & Ekeroth fick en syl i vädret tog vi chansen att berätta för statsministern om hur glada vi är över att ha dessa motiverade ungdomar hos oss och om hur stolta vi är över att kunna erbjuda dem utbildning, mentorskap, utveckling och framtidsmöjligheter inom byggbranschen.

På bilden från vänster: Wachino Kusu, Jörgen Åslund, Ulf Kristersson, Wilma Klasson, Saharat Yawichai och Torbjörn Lilja.