Spännande pilotprojekt inom återbruk av byggmaterial

Sedan en tid tillbaka har vi inom Åhlin & Ekeroth ett system som hjälper oss att tillvarata och återbruka byggmaterial i våra projekt. Kanske blir det något över som går att använda någon annanstans? Därför är vi väldigt glada över att vår beställare Lejonfastigheter AB tänker i samma hållbara banor. Som första fastighetsbolag i Östergötland etablerar de nu en intern återbrukshubb där välbehållet material sparas för kommande behov.

Demonteringen av Kungsbergsskolan är pilotprojekt för återbrukshubben och gissa om det finns mycket att ta vara på i en gammal skola. 80 stycken fina fönsterbänkar i marmor vore ju t ex synd och skam att hänvisa till tippen.

”Demonteringen av Kungsbergsskolan är en liten insats i sammanhanget men ett jätteviktigt steg för oss på Lejonfastigheter”. Det är första gången vi gör detta på riktigt. Nu kan vi visa våra kollegor, entreprenörer och kunder att det går. Får vi dessutom se slutresultatet, att de gamla fönsterbänkarna fått ett nytt liv i en annan byggnad, då är det full pott!”

/Dzanela Becirovic, hållbarhetssamordnare, Lejonfastigheter

”Vi ser självklart också ett stort värde i återbruk, speciellt i dessa tider. Det är svårt att få tag i vissa material och leveranstiderna är ofta långa. Vårt bolag har ett eget system för återanvändning men generellt i branschen är detta ännu i sin linda.”/ Tommy Jonsson, affärsområdeschef byggservice, Åhlin & Ekeroth

Läs gärna mer om pilotprojektet på lejonfastigheter.se