Roger Karlsson Lagbyggare

Roger blev årets lagbyggare

För andra året delar vi ut pris för ”Årets Lagbyggare”. Medarbetare som sätter laget först och bryr sig lite extra om sina jobbarkompisar förtjänar att uppmärksammas. Medarbetarna nominerar själva sina kollegor och mannen som byggt laget mest och bäst i år är Roger Karlsson, lagbas på projekt Rättspsyk i Vadstena.

Roger Karlsson hyllas bland annat för att på ett sällsynt engagerat och entusiastiskt sätt få alla att känna sig trygga och delaktiga. Han sägs dessutom lyckas med bedriften att vara stark och rättvis samtidigt som han är ödmjuk. Med utgångspunkt från motiveringarna på de nomineringar som medarbetarna kommer in utsåg företagsledningen årets pristagare. När resultatet avslöjades under torsdagskvällens festligheter på Linköpings Konsert & Kongress utbröt jubel i lokalen.

En mycket glad och i det närmaste chockad Roger Karlsson tog emot utnämningen till Årets Lagbyggare.

– Så roligt, det här trodde jag aldrig! Jag var säker på att nomineringen bara var på skoj, men nu när jag förstått att det var på riktigt och jag fått smälta allt lite är jag både stolt och lycklig. Jag ser utmärkelsen som ett kvitto på att jag har lyckats föra samman mitt arbetslag. Men helt ärligt, allt vi gör är en laginsats – utan mina fantastiska kollegor hade jag inte haft något lag att bygga.

Roger Karlsson

Grundsten till ett gemensamt bygge

Utmärkelsen Årets Lagbyggare instiftades förra året för att markera vikten av god laganda, något som vi också lyft i ett gediget värdegrundsarbete som fortsatt under 2018. Att vi på Åhlin & Ekeroth är ”länets byggare” innebär inte bara att vi vill vara bäst på att bygga hus. Det är minst lika viktigt att bygga goda relationer, såväl internt som externt och här är just lagandan en grundläggande del.

Åhlin & Ekeroth har på senare tid haft en fin tillväxt och blivit ett allt större företag. Ledningen jobbar medvetet för att behålla det mindre bolagets nära laganda och Vi-känsla. Göran Lundström, VD för Åhlin & Ekeroth Byggnads AB menar att Roger Karlsson är en bra representant för vad han kallar ”Åhlin & Ekeroth-andan”.

– Vi bygger hus och anläggningar, vi bygger vår organisation och vi gör det tillsammans. Lagandan är stark och äkta hos oss på Åhlin & Ekeroth. Med en kombination av kompetens, ledarskap och gott humör har Roger upprepat visat hur en bra lagbyggare agerar, vi är stolta över att ha honom i vår organisation.

Göran Lundström

Medarbetarnas motivering i sin helhet

Roger Karlsson blir årets lagbyggare för insatserna som lagbas på projektet Rättpsyk i Vadstena. Med stort engagemang och entusiasm har han fört samman gruppen som ett lag och styrt skutan åt rätt håll. Han har med sitt goda humör och humor alltid fått sina arbetskamrater att vara positiva och arbeta för att alla ska känna sig trygga och delaktiga i bygget. Roger är en stark och rättvis ledare som med hela handen kan peka på vad som ska göras, men kan också med stor ödmjukhet lyssna och ta till sig nya tankar och idéer.