Catrin Walter är Årets Lagbyggare

Lagandan är viktig för oss på Åhlin & Ekeroth Byggnads AB. Så viktig att vi under vårt trettionde år som verksamma valt att instifta utmärkelsen ”Årets Lagbyggare”. Ett sätt att uppmärksamma en medarbetare som under året gjort det där lilla extra för att skapa vi-känsla och laganda på företaget. Igår delades priset ut för första gången under festliga former på Linköping Konsert & Kongress. Vinnare blev Produktionschef Catrin Walter som hyllades av sina kollegor för sin förmåga att planera och leda stora projekt samtidigt som hon sprider god stämning på arbetsplatsen.

Det är Åhlin & Ekeroths medarbetare själva som nominerat sina kollegor till Årets Lagbyggare. Med utgångspunkt från deras motiveringar har företagsledningen sedan valt ut årets pristagare. När det under prisceremonin stod klart att Produktionschef Catrin Walter utsetts till årets pristagare hyllades hon med stående ovationer av sina arbetskamrater.

– Mina arbetskamrater är fantastiska! Det är en stor förmån att få jobba med så helt underbara, bra och kompetenta människor. Att det var just de som nominerade mig gör det extra roligt att få priset. Jag är otroligt stolt, glad och hedrad. Det finns väldigt många värdiga lagbyggare inom företaget så det här kom som en rejäl överraskning.

En synbart glad och rörd Catrin Walter

Lagandan en viktig hörnsten för verksamheten

Under året har vi på Åhlin & Ekeroth arbetat med att identifiera och sätta ord på företagets värdegrund. Samtliga 450 medarbetare har involverats i arbetet som genomförts i samarbete med varumärkesstrategerna Identx. När värderingsarbetet nu börjar bli klart framgår det tydligt att just lagandan – att ha kul tillsammans, hålla ihop, hjälpa, stötta och respektera varandra – är en väldig viktig hörnsten i verksamheten. Den nya utmärkelsen är ett sätt att uppmärksamma och påminna om detta. Från företagsledningens sida är man mycket glad över medarbetarnas fina motiveringar och över att kunna presentera årets pristagare.

– Catrin Walter har under sitt tuffa arbete som Produktionschef för det stora projektet Kvarteret Intellektet i Vallastaden verkligen visat att hon är en riktig lagbyggare, även under högsta tidspress.

Göran Lundström, VD för Åhlin & Ekeroth Byggnads AB

Medarbetarnas motivering till varför just Catrin Walter är Årets Lagbyggare:

För hennes jättejobb och fantastiska insatser som produktionschef för Kvarteret Intellektet i Vallastaden. På ett imponerande sätt höll Catrin ihop det stora och speciella bygget samtidigt som hon lyckades hålla en god stämning i hela laget. Hon är väldigt bra på att planera, jättebra på att ”ta folk”, har alltid ett glatt humör och det finns inga problem eller bekymmer.